fbpx

Чичко Трајче оди од градче до градче и бара било каква работа за да заработи за корка леб

Социјалните мрежи се место на кои може да се најдат корисни информации, да се разменат искуства но и каде се споделуваат разни приказни од секојдневниот живот. Оваа е една од оние најзначајните!

Чичко Трајче кој има 48 години не го милувал животот. Тој до неодамна живеел со неговата мајка која поч*нала па останал сосема сам.

Сега тој патува од градче до граче со автостоп и моли за било каква работа за да може да се прехрани и да има каде да спие.

Чичко Трајче нема ништо, ниту облека, ниту дом каде би можел да преспие, само топло срце кое е жедно за живот.

Апелите до граѓаните се да ја споделиме оваа приказна и да му помогнеме на чичко Трајче на било каков начин. Ајде уште еднаш да ја покажеме хуманоста на дело, му требаме на овој човек!