fbpx

„Додека сите другари славеа и добиваа подароци, јас од 14. години пеев за да преживеам“

Таа во една емисија изјавува дека како мала не се радувала многу на празниците бидејќи додека сите другари и славеле и добивале подароци, таа пеела од 14. години за да преживее и заработи.

– Ретки беа моментите кога можевме да си дозволиме поубава и побогата храна, па така тоа се случуваше за празниците, вели Сека додавајќи дека некогаш немала леб.Вели татко и е православен, мајка и муслиманка, а таа е одгледана да ги почитува двете вери.

Пред некој ден пејачката среде емисија изјави: „Јас морам да го напуштам студиото“-рече пејачката.Прво, сите беа изненадени, но која Сека кажа зошто, студиото ечеше од смеа.„Леле, морам на пауза. Многу ми се оди во тоалет“-рече Сека.Сека Алексиќ беше гостинка во емисијата на Сања Маринковиќ и среде гостување изговори една реченица која сите ги изненади, но и ги насмеа.

Соседите на Сека Алексиќ открија дека пејачката не е вообразена и дека нејзиниот син Јаков расте со децата на негова возраст.„Кога има некоја прослава, Сека ги поканува сите деца од населбата. Моите деца одат таму, им дава играчки, колачи, сокови и ручек. Уживаат кај Сека. Таа и Вељко се родители и соседи за пример“ вели еден од соседите и додава дека не се точни гласините дека Сека е вообразена.

„Нема баба кој ќе помине низ улица, а Сека да не ја поздрави. Многу е љубезна, пријатна и нормална“.Пофални збори за Алексиќ имале и вработените во авто – сервис.„Таа и Вељко се многу културни, пристојни и фини, секогаш се поздравуваат со нас. Ја гледаме со синот како шета. Порано и го средувавме автомобилот, но сега имаат автомобил со гаранција“ изјави механичар.

Вработените во маркет немале лоши зборови за пејачката.